Menu Close

Το αλουμίνιο προσφέρει ασφάλεια & μεγάλη αντοχή!
Τα κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ ανθεκτικά & ασφαλή, ενώ το υλικό κατασκευής τους είναι ανακυκλώσιμο. Προσφέρουν όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν τα επηρεάζει η ηλιακή ακτινοβολία, ούτε οι κλιματικές αλλαγές!
Προτιμώνται ιδιαίτερα για μεγάλα ανοίγματα, λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους. Μειονεκτούν, ωστόσο, στο ότι είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας, οπότε χρειάζονται την επιπρόσθετη τοποθέτηση θερμοδιακοπής, η οποία επιβαρύνει οικονομικά την αξία τους.

Τα PVC είναι αρκετά οικονομικά και super θερμομονωτικά (το πλαστικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας!)
Είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον. Μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Εξασφαλίζουν άριστη ηχομόνωση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, δεν προσφέρουν ασφάλεια ανάλογη των κουφωμάτων αλουμινίου και είναι πιο ευάλωτα στον ήλιο.

Tα ξύλινα είναι θερμομονωτικά και ηχομονωτικά, ενώ παράλληλα ενισχύουν την αισθητική του σπιτιού σας!
Τα ξύλινα κουφώματα προσφέρουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Το ξύλο, όντας κακός αγωγός της θερμότητας, δεν επιτρέπει στη ζέστη ή το κρύο να εισέλθει, εξασφαλίζοντας ιδανική θερμοκρασία στο χώρο σας. Υπάρχει επίσης τεράστια ποικιλία σε σχέδια για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.
Ωστόσο, τα ξύλινα κουφώματα υφίστανται καταπονήσεις (θεωρούνται τα πιο ευάλωτα στην υγρασία) γι αυτό και χρειάζονται τακτική συντήρηση!

Μερικές επιπλέον συμβουλές στην επιλογή κουφωμάτων:
– Η θέση του κουφώματος είναι ακόμα μια παράμετρος που επηρεάζει σημαντικά την επιλογή σας. Η έκθεση στον ήλιο και τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός του κουφώματος είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ` όψιν (π.χ. σε βορινό παράθυρο δεν ενδείκνυται η εφαρμογή κουφώματος αλουμινίου χωρίς θερμομόνωση, γιατί θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες ενέργειας).

– Στην τελική επιλογή θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας: θερμομόνωση, ασφάλεια, εξοικονόμηση χώρου και ηχομόνωση.

– Ο ρόλος του κατασκευαστή και του τεχνικού που θα εφαρμόσει το κούφωμα είναι πολύ σημαντικός. Όποιον κι να επιλέξετε σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στο χώρο σας, ότι διαθέτει πιστοποιητικά για τα κουφώματα (αναζητείστε τη σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους.

– Τέλος, η μέγιστη θερμομόνωση δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών. Το μεταξύ τους διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) είναι παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοήσετε.


Εσείς έχετε σκοπό να αλλάξετε κουφώματα;
Θα προτιμούσατε ξύλινα, αλουμινίου ή συνθετικά;

Πηγή: 4green.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Δημοφιλή Άρθρα

PVC ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Σχετικά Άρθρα

ειδική κατασκευή pvc στον Κορυδαλλό

Εγκατάσταση PVC στον Κορυδαλλό

Τρίτη 10 Νοεμβρίου σήμερα και το εξειδικευμένο στα pvc κουφώματα συνεργείο της ΤΕΧΝΟΠΑΝ ξεκίνησε πρωί πρωί για Κορυδαλλό για εγκατάσταση ειδικής κατασκευής κουφωμάτων pvc. Ο

καλλιθέα κουφώματα pvc

Τοποθέτηση κουφωμάτων pvc στην Καλλιθέα

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2020 τοποθετήσαμε τα κουφώματα pvc της ΤΕΧΝΟΠΑΝ σε διαμέρισμα στην Καλλιθεά. Η έκθεση της ΤΕΧΝΟΠΑΝ στον Πειραιά αλλά και το εξουσιοδοτημένο

είσοδος πολυκατοικίας ειδική κατασκευή τεχνοπαν

Τοποθέτηση κουφωμάτων PVC στου Ζωγράφου

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 τοποθετήσαμε κουφώματα PVC σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Ζωγράφου. Συγκεκριμένα αλλάξαμε την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας με μία ειδική

Ενδιαφέρομαι για τα ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΠΑΝ

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή ελάτε από το κατάστημα στον Πειραιά για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε τις λεπτομέριες των κουφωμάτων σας.

Με πάνω απο 40 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και εμπορία κουφωμάτων PVC, εγγυόμαστε την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών μας σε παράθυρα PVC, μπαλκονόπορτες PVC, σίτες, και ρολά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ PVC ΤΕΧΝΟΠΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Call Now Button